Greenberry.blogg.se

Eat, enjoy and focusing! Tre enkla ord som tar fram träningsmänniskan inom dig. Denna blogg bygger på goda, hälsosamma kost och träningstips. Dieter och kaloriräknare- Släng er i väggen. Här jobbar vi istället med rätt råvaror, din egna inställning och känslan av att kunna njuta av god mat. "It´s all about your own attitude"

Dos and don'ts

Publicerad 2014-01-14 16:02:00 i Allmänt,

Vad ska man göra och vad ska man inte göra under vägen till ett hälsosammare liv?

Do´s 


Få fart på motivationen- 
För att lyckas med dina kost och träningsmål krävs inspiration som ger dig motivation. Sök på goda recept, läs andra Hälso-bloggar, googla på härliga mat och frukt bilder. Hitta dina personliga mål med träningen, varför tränar jag? och vad vill jag uppnå med min träning och på vilket sätt?

Vänner ger motivation- Prata en vän om att kanske börja gymma eller gå powerwalks.

Hitta träningen som passar just dig - Danspass, powerwalks, löpträning, maskinredskap, Hemmatränig, yoga, core, Trx. Listan är oändlig, det är bara DU som bestämmer vad som är optimalt för dig. Huvudsaken är att det är roligt. 

Fräscha upp din garderob med ett par snygga träningsoutfits, kanske låter för materiellt, men jag lovar er! Att känns sig snygg när man tränar är riktigt motiverande!

Skriv ner dina mål på ett papper och ha som regel att varje dag titta på dem. Glöm inte, målen ska vara realistiska för dig och utifrån dina förutsättningar.

Rensa ut skafferiet från alla onyttigheter-  Jag tycker man ska fylla upp kyl och frys med goda och nyttiga råvaror. Givetvis ska man njuta av godsaker då och då, helst hembakat utan onödiga tillsatster, men kakor,chips och fryspizza kan vi skrota och istället ersätta med frukt, nötter, grönsaker, kyckling, fisk och mycket annat. 

Don´ts
 
 
 
 
 Sluta inte äta godsaker - Vi behöver få njuta och unna oss godsaker i rätt mängder. När suget kommer tar du en liten godsak. Om du alltid förbjuder dig själv när suget kommer och låter dig äta en dag i veckan, så är det lätt att du istället hetsätter den mängd som du sammanlagt skulle ha ätit under hela veckan. 
 
Låt dig inte påverkas av ohälsosamma instagramkonton och dylikt - Många konton visar endast onaturligt smala och vältränad tjejer vilket ger en vag verklighetsuppfattning av vad som är normalt. Låt dig aldrig påverkas av andra syn på vad kost och träning är! Det är du som ska bestämma hur du själv vill se ut. 

Sluta inte äta kolhydrater -
Jag VET att alla där ute tycker om att ta sig en ostsmörgås till frukost, så absolut ska ni göra det. Kolhydrater är inte onyttigt, det är livsviktigt i rätt mängder och dessutom ruskigt gott.


Detta var lite tips på hur du kickar igång träningen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela